Eskişehir’de Ofis yatırımı yaparken nelere dikkat etmelisiniz ?

Eskişehir’de Gayrimenkul yatırımı yapmak geleceğe yönelik doğru bir hamle olarak görülüyor, peki ofis almak da aynı derecede mantıklı bir karar mı?

Eskişehir’de Gayrimenkul yatırımı yapmak geleceğe yönelik doğru bir hamle olarak görülüyor, peki ofis almak da aynı derecede mantıklı bir karar mı? Kira getirisi yüksek olan, boş kalmayan, hızla değer kazanan ofisler seçmek için bazı kıstaslara dikkat etmeniz tavsiye ediliyor. Uzmanlar, doğru ofis yatırımları ile yüksek kazanç elde etmenin mümkün olduğunu söylüyor. Peki, ofis yatırımı yaparken nelere dikkat etmek gerekiyor?

 

Ofis ve İş Yeri Yatırımı Konusunda Temel Bilgiler

 

Eğer büyük bir binanın tek odası ya da tek bölmesi size aitse, yüksek karlı bir kiracı bulmakta zorlanabilirsiniz. Yurt dışı merkezli büyük şirketler genellikle tüm operasyonlarını yönetebilmek için tüm bir binayı kiralamayı tercih ediyor. Eğer yalnızca bir dükkan almak ve bu şekilde yatırım yapmak istiyorsanız dükkan seçiminde işlevsellik ana kıstasınız olmalı. Dükkanın çeşitli faaliyet alanları için ruhsat alma konusunda sıkıntı oluşturmayacağından, farklı işler için kullanılabileceğinden emin olmalısınız. Hem restoran hem de mağaza olabilecek bir dükkan seçimi, sadece depo olarak kullanılabilecek bir alandan daha fazla kar potansiyeli sunuyor. 

 

Ofis Yatırımı Yaparken Geleceğe Bakın

 

Kiralama performansı ve potansiyeli ofis yatırımlarında ana kıstas olarak görülüyor. Elbette potansiyeli ve performansı işaret eden bazı belirteçler mevcut. Ofisin özelliklerini dikkatle inceleyerek karar vermeli ve geleceğini öngörerek yatırım gerçekleştirmelisiniz. Ofis yatırımı yaparken nelere dikkat etmelisiniz ?

 

  • - Lokasyon seçimi ilk sırada yer alıyor. Ulaşımı kolay, merkezi ve sosyal olanakları yüksek yerlerde yatırım yapmak gerekiyor. 
  • - Ofis tapulu ev almak yerine iş yeri özellikli ofis almak daha fazla avantaj vadediyor. Ofis için tasarlanan binalar hem mimari zorlukları ortadan kaldırıyor hem de daha yüksek prestij sağlayarak yatırım değerini artırıyor. 
  • - Cephe genişliği, iş yeri seçimi için oldukça büyük önem arz ediyor. 
  • - Bahçe, depo gibi ek kullanım alanları yatırımın kıymetli olduğunu gösteren diğer özellikler arasında yer alıyor. 
  • - Otoparkı olan ofisler her zaman diğerlerinden bir adım önde görülüyor. 
  • - Türkiye gibi bir deprem ülkesinde, doğal afetlere karşı dayanıklı, yeni ve onarım masrafı olmayan binalar geleceğe yatırım için ideal. 
  • - Teknolojik altyapı ofislerin birincil ihtiyacı haline geliyor, bu teknik donanıma sahip akıllı binalar geleceğin yüksek kiralı ofisleri olarak görülüyor. 

 

Ofis Yatırımının Önemi 

 

Ofis yatırımları konutlara göre daha yüksek kira getirisi vadettiği ve daha uzun süreli kiracı bulma imkanı sağladığı için sıklıkla tercih ediliyor. Ofis yatırımları, her geçen gün yeni girişimlere imza atılan, orta boy işletmelerin art arda açıldığı, yabancı girişimcilerin ofis kurduğu ülkemizde yatırımcıları cezbediyor. Doğru gayrimenkul alımları ve iş yeri seçimleri sayesinde, ofis sahipleri her geçen gün daha fazla kazandıran bir yatırıma sahip olabiliyor.

İLGİLİ YAZILAR

Kira Getirisi İçin Ev Değil Dükkan Alınır

Yatırım yapmak için kimi dükkan almayı, kimi arsa almayı, kimi ise daire almayı tercih eder.

DETAYLAR

Yatırım İçin Daire Mi Yoksa Dükkan Mı Seçilmelidir?

Kenarda birikmiş paranızı gayrimenkule yatırmak, uzun vadede kazançlı çıkmak istiyorsanız, “Yatırım için daire mi yoksa dükkan mı seçilmelidir?” sorusu kafanızı çoktan işgal etmeye başlamış demektir.

DETAYLAR

İLETİŞİM

  • ADRES
  • Ertuğrulgazi Mahallesi Damlalar Sokak
    No: 28 Daire: 56 Tepebaşı - Eskişehir
  • HARİTADA GÖSTER
  • BİZE ULAŞIN
  • Sosyal medya kanallarımızdan bize ulaşabilir, yeniliklerden haberdar olabilirsiniz.

İLETİŞİM FORMU

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için aşağıdaki form aracılığı ile bize ulaşabilirsiniz.

Lütfen bekleyin...

ARSA TALEP FORMU

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için aşağıdaki form aracılığı ile bize ulaşabilirsiniz.

Lütfen bekleyin...