Kira Getirisi İçin Ev Değil Dükkan Alınır

Yatırım yapmak için kimi dükkan almayı, kimi arsa almayı, kimi ise daire almayı tercih eder.

Yatırım yapmak için kimi dükkan almayı, kimi arsa almayı, kimi ise daire almayı tercih eder.

Kazandığını harcayan birikim yapamaz. Herkes servet sahibi olmak ister, servet sahibi olabilmek için yatırım yapmak gereklidir. Türkiye'de çalışanların büyük bölümü asgari ücretle geçiniyor ve aldığı parayla sadece evini geçindirebiliyor. Birikim veya yatırım yapmak için bir fırsatı olmuyor.

Dünya para ve sermaye piyasaları şu an hiç olmadığı kadar çalkantılı. Her yatırım enstrümanı can yakmaya da zengin etmeye de hazır.

Dünyada hisse senetlerine yatırım yapıp milyar doları kazanarak tarihe geçen Warren Buffet, genelde gayrimenkul, özelde ise konut yatırımına pek itibar etmez.

İnsanlara yatırımlarını borsada değerlendirmelerini önerir. Belki doğru söylüyor olabilir, fakat unuttuğu bir şey var, herkes Warren Buffet kadar borsadan iyi anlamıyor. Borsa başlı başına uzmanlık gerektiren bir yatırım aracıdır.

En çok sorulan sorulardan bir tanesi de bir miktar birikimim var ev mi almalıyım dükkan mı ?

 

Dükkan Yatırımı

 

Kira getirisi istiyorsanız, ev değil dükkan almalısınız. Aynı paraya alabileceğiniz dükkan ve evin kira getirisini karşılaştırırsanız dükkanın getirisinin daha fazla olacağını rahatlıkla görebilirsiniz.

Türkiye'de en zor olan kiracı ile uğraşmaktır. Kiracının zorlukları ile uğraşmaktansa küçük bir dükkan alıp kiraya vermek daha mantıklı olur. Dükkanı kiralayanın işleri kötü giderse dükkanı kapatır ve gider, bir sonra gelecek kiracı kendisi için dekorasyonunu zaten yapacaktır. Size dükkanı kiralamaktan başka bir zorluk kalmaz. Arada elektrik borcu bırakanlar da olabilir.

Eve kiracı bulmak ise daha zordur. Kredi faizleri artık daha düşük bundan dolayı da evi kiraya vermek daha zor olacaktır.

Çünkü insanlar artık kira ödeyeceklerine kredi ödeyip ev sahibi olmayı tercih ediyor. Yeri uygun olan küçük dükkanlara da her zaman ihtiyaç duyulur.

 

Ev Yatırımı

 

Eğer ev almak istiyorsanız, daha sonrasında değerleneceğini öngördüğünüz yerlerdeki site tarzında olan projelerden, inşaat öncesi veya inşaat sırasında almalısınız. Tanıdık veya güvenilir müteahhitlerle anlaşarak uygun fiyatlara ev sahibi olabilirsiniz.

 

Arsa Yatırımı

 

Yatırımınızı arsa almaktan yana kullanıyor iseniz, bu konuda daha meraklı ve daha bilgili bir tanıdıktan yardım istemelisiniz. Arsa almak dükkan ve daire almaktan daha riskli bir iştir. Riskli olmasının yanında getirisi en yüksek olan yatırımdır. Büyüklerimiz her zaman demiştir; şehrin bittiği yerden arsa alınır diye.

Arsaya yatırım yapmak, riskli ve uzun vadeli bir yatırım aracıdır. Arsayı alırsınız 5 yıl beklersiniz ve 10 katı değerlendiğini bile görebilirsiniz. Arsa alırken nüfus artışının hızlı olduğu yerleri, gelişecek bölgeleri tercih edebilirsiniz.

İLGİLİ YAZILAR

Kira Getirisi İçin Ev Değil Dükkan Alınır

Yatırım yapmak için kimi dükkan almayı, kimi arsa almayı, kimi ise daire almayı tercih eder.

DETAYLAR

Eskişehir’de Ofis yatırımı yaparken nelere dikkat etmelisiniz ?

Eskişehir’de Gayrimenkul yatırımı yapmak geleceğe yönelik doğru bir hamle olarak görülüyor, peki ofis almak da aynı derecede mantıklı bir karar mı?

DETAYLAR

İLETİŞİM

  • ADRES
  • Ertuğrulgazi Mahallesi Damlalar Sokak
    No: 28 Daire: 56 Tepebaşı - Eskişehir
  • HARİTADA GÖSTER
  • BİZE ULAŞIN
  • Sosyal medya kanallarımızdan bize ulaşabilir, yeniliklerden haberdar olabilirsiniz.

İLETİŞİM FORMU

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için aşağıdaki form aracılığı ile bize ulaşabilirsiniz.

Lütfen bekleyin...

ARSA TALEP FORMU

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için aşağıdaki form aracılığı ile bize ulaşabilirsiniz.

Lütfen bekleyin...